100 g mörk choklad
4 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk pressad apelsin
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
200 g rumsvarm Nutella
Garnering:
apelsin
choklad
1. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta från värmen och låt svalna. Dela äggen i gulor och vitor.
2. Vispa äggulorna med hälften av sockret och vaniljsocker till en pösig smet. Rör i apelsinskal och -saft.
3. Rör ned chokladen i äggsmeten. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en maräng.
4. Vispa grädden och blanda med yoghurt. Blanda ned grädden i äggsmeten och vänd sist ned äggvitorna.
5. Varva glassmeten med Nutella i en form. Frys in 4 timmar. Den ska vara halvfrusen. Garnera.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…