Placeholder

Semifreddo med choklad och apelsin

Ingredienser

100 g mörk choklad
4 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk pressad apelsin
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
200 g rumsvarm Nutella

Garnering:
apelsin
choklad

Gör så här

1. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta från värmen och låt svalna. Dela äggen i gulor och vitor.

2. Vispa äggulorna med hälften av sockret och vaniljsocker till en pösig smet. Rör i apelsinskal och -saft.

3. Rör ned chokladen i äggsmeten. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en maräng.

4. Vispa grädden och blanda med yoghurt. Blanda ned grädden i äggsmeten och vänd sist ned äggvitorna.

5. Varva glassmeten med Nutella i en form. Frys in 4 timmar. Den ska vara halvfrusen. Garnera.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.