75 g smör
2 ägg
skal av 1 - 2 citroner
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 - 2 dl styckfrysta hallon
1 dl flagad mandel (1 påse)
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en fyrkantig form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt och riv i citronskalet. Sikta ned vetemjölj och vaniljsocker och häll i smöret.
3. Rör ihop till en jämn smet, bred ut smeten i formen, tryck ned hallonen och strö över flagad mandel.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Skär upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng