Placeholder

Sega chokladsnitt

Ingredienser

220 g smör
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Garnering:
1 uppvispad äggvita
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och arbeta in sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ned dem i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg.

3. Dela den i 3 delar och rulla ut till längder. Platta ut något och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen ca 10 - 12 minuter.

4. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär upp dem i snitt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.