220 g smör
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Garnering:
1 uppvispad äggvita
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och arbeta in sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ned dem i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg.
3. Dela den i 3 delar och rulla ut till längder. Platta ut något och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen ca 10 - 12 minuter.
4. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär upp dem i snitt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng