8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl farinsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
en näve frysta hallon
stött kardemumma
ägg och farinsocker till pensling
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa sen samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen.
Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker.
Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng