Scones med hallon och stött kardemumma

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl farinsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
en näve frysta hallon
stött kardemumma
ägg och farinsocker till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke.

Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

Vispa sen samman ägg och mjölk.

Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen.

Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker.

Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.