200 g smör
1 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Mät upp smör och låt det bli mjukt.
Blanda ihop smör och socker i en bunke till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet.
Fortsätt vispa tills det blir en deg med smulor.
Tryck ihop degen till en boll. Dela bollen i två delar.
Ta den ena halvan av degen och lägg i bunken och tillsätt vaniljsocker.
Tryck ihop degen till en boll.
Ta den andra halvan av degen och lägg i bunken och tillsätt kakao.
Tryck ihop degen till en boll.
Ta upp bollarna på en bänk och dela dem i 2 delar så du har 4 st bollar, 2 ljusa och 2 mörka.
Rulla ut bollarna till längder.
Tryck till längderna så de får en kvadratisk form.
Lägg längderna tätt ihop, varannan mörk och ljus och tryck lite lätt ihop.
Vira in den kvadratiska kakdegen i folie och lägg i kylskåp ca 2 timmar eller frysen ca 30 minuter.
Ta fram kakdegen och ta bort plastfolien och lägg den på en skärbräda.
Skär med en vass kniv.
Lägg kakorna på en plåt med bakpapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 8-10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…