Säterbullar

Ingredienser

75 gram Jäst
2 1/2 dl Grädde
1/2 dl Socker
1/2 tsk Salt
3 st Äggulor
750 gram vetemjöl
100 gram Margarin

FYLLNING
400 Gram Mandelmassa
200 gram socker
600 gram Äpplemos

Kanel blandat med socker.

Gör så här

1. Blanda ihop mandelmassan med socker och lite vatten till en
sprittsbar slät massa.
2. Lägg massan åt sidan.
3. Kör ihop a degen.
4. Dela degen i ca 32 st runda 50 grams bullar låt bullarna vila en liten stund.
5. Platta till varje bulle kavla ut dom runda.
Sprittsa eller klicka ut massan plus äpplemoset på varje bulle
strö över kanel / sockerblandningen
på varje bullle, knyt ihopa bullarna.
6. lägg dom i Stora höga muffinsformar.
7. Jäs bullarna i ca 40 minuter
8. Pensla med ägg strö över pärlsocker
9. Bakai 250 grader eller varmluftsugn i 230 grader i ca 8 - 10 minuter.
Tips glacera med florsocker glacyr när dom har svalnat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.