75 gram Jäst
2 1/2 dl Grädde
1/2 dl Socker
1/2 tsk Salt
3 st Äggulor
750 gram vetemjöl
100 gram Margarin
FYLLNING
400 Gram Mandelmassa
200 gram socker
600 gram Äpplemos
Kanel blandat med socker.
1. Blanda ihop mandelmassan med socker och lite vatten till en
sprittsbar slät massa.
2. Lägg massan åt sidan.
3. Kör ihop a degen.
4. Dela degen i ca 32 st runda 50 grams bullar låt bullarna vila en liten stund.
5. Platta till varje bulle kavla ut dom runda.
Sprittsa eller klicka ut massan plus äpplemoset på varje bulle
strö över kanel / sockerblandningen
på varje bullle, knyt ihopa bullarna.
6. lägg dom i Stora höga muffinsformar.
7. Jäs bullarna i ca 40 minuter
8. Pensla med ägg strö över pärlsocker
9. Bakai 250 grader eller varmluftsugn i 230 grader i ca 8 - 10 minuter.
Tips glacera med florsocker glacyr när dom har svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…