Sambosa

Ingredienser

Köttfärs blandning:
500 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingbuljong
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk chili
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt

Lök blandning:
2 gula lökar
1 knippa koriander

Degen:
7 dl vetemjöl
3 dl ljummet vatten
2 tsk olja
1 krm salt

Deglim:
2 dl vetemjöl
1 dl vatten

Gör så här

Steg 1:
Stek köttfärsen utan smör eller olja tillsammans med den finhackade vitlöken och kryddorna
Låt svalna.

Steg 2:
Finhacka lök o koriander, blanda i en skål, blanda ner lökblandningen i köttfärsen.

Steg 3:
•Blanda vetemjöl, olja och det ljumma vattnet i skålen och blanda tills du har en slät deg.

•Dela upp degen i små tennisbollstorlekar

•Rulla ut tre degbollar platt ca 5 mm tjocka.

•Droppa lite olja ovanpå varje platta och lägg dem på varandra.

•Kavla ut de sammanlagda plattorna till storleken av en tallrik

•Skär i halvor/ fjärdedelar

•Torrstek varje del i en stekpanna på båda sidorna, bränn inte!

•När alla plattor är stekta, låt vila 20 min

Steg 4:
•Blanda 2 dl vetemjöl med 1 dl varmt vatten för att bilda klibbig smet.

•Forma varje torrstekt del till en konform genom att fälla sidorna från den rundade änden över varandra och försegla med smeten. (Efterlikna en glasstrut)

•Fyll konen med köttfärs/lökblandningen.

•Försegla öppningen med mjölblandningen

Upprepa med resterande

Steg 5:
•Värm olja i en gryta/ panna, testa om det är tillräckligt varmt genom att lägga i en liten bit deg.

•Lägg i flera sambosas åt gången och fritera till en gyllenbrun färg

•Lägg på papper och låt oljan rinna av

Klart!

Betyg (4 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.