Källa Tips och Trix
Gillar du saltgurka? Då måste du prova saltzucchini!
Himla enkelt att fixa och SÅ GOTT
På smörgåsen eller som tillbehör till maten.
Tar 5 minuter att göra
500g Zucchini
5 dl kallt Vatten
1 ½ msk Salt
Dill (färsk, fryst eller torkad)
Häll vattnet i en burk med tättslutande lock.
Ner med saltet och rör om.
Skär zucchini i skivor.
Rör om lite till i saltvattnet och kontrollera så saltet löst sig, annars rör lite till. I med dillen. Jag kör på känn hur mycket dill det ska vara.
Nu är det dags att stoppa ner zucchiniskivorna. Sätt på locket och skaka om burken lite försiktigt. Ställ in i kylen. Efter ca 10 timmar är den redo att ätas ?
Håller ungefär 1 vecka i kylskåp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…