Placeholder

Salted caramel brownie

Ingredienser

Brownie 15- 18
200 gram smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 gram ljus choklad

Caramel frosting
150 gram rumsvarmt smör
100 gram philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1-2 krm vaniljpulver
4 msk dulce de leche karameliserad mjölk

Topping
Dulce de leche
Dumlekolor
Cashewnötter
Flingsalt

Gör så här

Brownie
Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ihop kakao,salt, vetemjöl ochbakpulver i en bunke. Tillsätt blandningen i smöret och tillsätt även socker och ägg. Rör till en jämn smet. Tillsätt hackad ljus choklad och häll ner i en bakplåtsklädd form som är ca 30x 20 cm. Sätt in i ugnen 25- 30 minuter på 170 grader. Håll koll på kakan den ska inte vara rinnig men inte helt torr heller. Låt svalna innan dekoration. Dela dem i bitar.

Caramel frosting
Vispa ihop smör philadelpiaost, vaniljsocker och florsocker. Så du får en fluffig frosting
Tillsätt dulce de leche och blanda ihop så allt blandas. Spritsa frostingen på brownie och toppa med med delade dumlekolor,flingsalt och lite flingsalt

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.