150 g pekannötter
400 g urkärnade, grovt hackade dadlar
½ dl lönnsirap
65 g kakaopulver
1 nypa salt
Lägg pekannötterna i en skål, häll på kallt vatten och låt dem ligga i blöt flera timmar, gärna över natten. Klä en kvadratisk grund form med bakplåtspapper. Häll av nötterna och klapptorka dem med en ren handduk, häll dem i matbredaren och hacka dem grovt. Skeda ur hälften av hacket i en liten skål. Kör resten av nötterna till en finmald massa, tillsätt dadlar, lönnsirap, kakaopulver och salt. Blanda ordentligt. Resultatet ska bli en tjock smet. Tillsätt de grovhackade nötterna och pulskör några gånger för att blanda in dem. Vänd ut smeten i den klädda formen och tryck ut den ordentligt. Dela browniena i 16 små fyrkanter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk