Salta nötbrownies

Ingredienser

150 g pekannötter
400 g urkärnade, grovt hackade dadlar
½ dl lönnsirap
65 g kakaopulver
1 nypa salt

Gör så här

Lägg pekannötterna i en skål, häll på kallt vatten och låt dem ligga i blöt flera timmar, gärna över natten. Klä en kvadratisk grund form med bakplåtspapper. Häll av nötterna och klapptorka dem med en ren handduk, häll dem i matbredaren och hacka dem grovt. Skeda ur hälften av hacket i en liten skål. Kör resten av nötterna till en finmald massa, tillsätt dadlar, lönnsirap, kakaopulver och salt. Blanda ordentligt. Resultatet ska bli en tjock smet. Tillsätt de grovhackade nötterna och pulskör några gånger för att blanda in dem. Vänd ut smeten i den klädda formen och tryck ut den ordentligt. Dela browniena i 16 små fyrkanter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.