100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl jordnötssmör
2 msk ljus sirap
2 - 2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 dl salta jordnötter
1. Rör smöret med socker, jordnötssmör och sirap. Blanda mjöl och bikarbonat och rör till en kladdig kakdeg.
2. Hacka jordnötterna grovt och rör ned ca 1 dl av dem i smeten. Forma till 2 längder och lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Platta till längderna något.
3. Strö resterande jordnötter över längderna och grädda i 175 grader 10 - 15 minuter. Skär upp längderna i snitt, ca 2 cm breda, och låt svalna.
Ca 30 kakor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…