Sagolik julsallad med citrus

Ingredienser

250 g grönkål
100 g spenat
4 små valfria citrusfrukter – apelsin/ blodapelsin/blodgrape/klementin

Dressing:
0,5 dl champagnevinäger
1 msk dijonsenap
Saffran efter smak
0,5 chili
5 msk olivolja
½ paket saffran(valfritt/mängd efter önskad smak)
1 tsk honung
0,5 dl hackad persilja
1 nypa salt

Garnering
Granatäpplekärnor
Rostade pumpakärnor

Gör så här

En sagolik sallad som lättar och friskar upp julbordets annars tunga mat.

1. Vispa ihop alla ingredienser utom saffran till dressingen.

2. Smaka försiktigt av med saffran, lite åt gången och ställ sedan åt sidan.

3. Filea citrusfrukterna.

4. Repa bladen och finhacka grönkålen.

5. Krama in dressingen i kålen (ej spenaten).

6. Lägg upp spenaten och kålen på ett fat. Vänd runt. Garnera med citrus, granatäpplekärnor och pumpakärnor.

7. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.

Kockarna rekommenderar ädelost, julskinka, kött eller chark till salladen. En brödbit eller krutonger är också gott till. Servera gärna med kall Lucia Choklad.

Av: Zeina, zeinaskitchen.se och Monika Österheim,vinochmatguiden.se

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.