250 g grönkål
100 g spenat
4 små valfria citrusfrukter – apelsin/ blodapelsin/blodgrape/klementin
Dressing:
0,5 dl champagnevinäger
1 msk dijonsenap
Saffran efter smak
0,5 chili
5 msk olivolja
½ paket saffran(valfritt/mängd efter önskad smak)
1 tsk honung
0,5 dl hackad persilja
1 nypa salt
Garnering
Granatäpplekärnor
Rostade pumpakärnor
En sagolik sallad som lättar och friskar upp julbordets annars tunga mat.
1. Vispa ihop alla ingredienser utom saffran till dressingen.
2. Smaka försiktigt av med saffran, lite åt gången och ställ sedan åt sidan.
3. Filea citrusfrukterna.
4. Repa bladen och finhacka grönkålen.
5. Krama in dressingen i kålen (ej spenaten).
6. Lägg upp spenaten och kålen på ett fat. Vänd runt. Garnera med citrus, granatäpplekärnor och pumpakärnor.
7. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.
Kockarna rekommenderar ädelost, julskinka, kött eller chark till salladen. En brödbit eller krutonger är också gott till. Servera gärna med kall Lucia Choklad.
Av: Zeina, zeinaskitchen.se och Monika Österheim,vinochmatguiden.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng