250 g grönkål
100 g spenat
4 små valfria citrusfrukter – apelsin/ blodapelsin/blodgrape/klementin
Dressing:
0,5 dl champagnevinäger
1 msk dijonsenap
Saffran efter smak
0,5 chili
5 msk olivolja
½ paket saffran(valfritt/mängd efter önskad smak)
1 tsk honung
0,5 dl hackad persilja
1 nypa salt
Garnering
Granatäpplekärnor
Rostade pumpakärnor
En sagolik sallad som lättar och friskar upp julbordets annars tunga mat.
1. Vispa ihop alla ingredienser utom saffran till dressingen.
2. Smaka försiktigt av med saffran, lite åt gången och ställ sedan åt sidan.
3. Filea citrusfrukterna.
4. Repa bladen och finhacka grönkålen.
5. Krama in dressingen i kålen (ej spenaten).
6. Lägg upp spenaten och kålen på ett fat. Vänd runt. Garnera med citrus, granatäpplekärnor och pumpakärnor.
7. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.
Kockarna rekommenderar ädelost, julskinka, kött eller chark till salladen. En brödbit eller krutonger är också gott till. Servera gärna med kall Lucia Choklad.
Av: Zeina, zeinaskitchen.se och Monika Österheim,vinochmatguiden.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng