4 dl vatten
2 dl kornmjöl
....
1 dl vatten
25 g jäst
2 tsk krossat fänkål
2 tsk krossat anis
1,5 tsk salt
½ dl sirap
5-6 dl vetemjöl
1.Hetta upp vattnet så det bubblar. Vispa i kornmjölet och låt svalna övertäckt i ca 30 minuter.
2.Lös jästen i 1 dl vatten och tillsätt i degen.
3.Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen med vetemjöl tills den är ganska fast. Låt jäsa.
4.Forma degen till två avlånga eller runda bröd. Skär ytan med sneda snitt. Låt jäsa.
5.Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…