3,5 dl vetemjöl
2 dl vanlig yoghurt (jag använde fettfri)
2 dl socker
½ tsk bikarbonat
1 ¼ tsk bakpulver
1 dl neutral olja (jag använde vegetabilisk olja)
1 tsk av vanilj extrakt
Denna kaka smakar ljuvligt av vanilj och är så saftig så ni kommer inte att behöva några andra recept.
Paru's Kitchen heter bloggen som vi har tagit detta mumsiga recept ifrån och vi på myTaste är så glada att det även finns andra riktigt goda recept att hämta från bloggen som ni vill missa!
Det bästa av allt är att denna sockerkaka innehåller inga ägg vilket passar perfekt om du älskar sockerkaka men inte får äta ägg.
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till ca 180 grader. Smörj en sockerkaksform med lite smör eller olja och skaka runt lite mjöl. Ställ sedan åt sidan.
2) Häll yoghurten en skål och vispa så alla klumpar försvinner, lägg sedan i sockret och vispa så det blandas.
3) Tillsätt bakpulver och bikarbonat, vispa ihop och ställ åt sidan i 5 minuter tills du ser att det bildas bubblor.
4) Lägg till vaniljextraktet och oljan till blandningen
5) Tillsätt siktat mjöl i blandningen och vispa ihop allt och häll sedan i kakformen.
6) Grädda kakan i ugnen i ca 30-35 minuter, kontrollera med stick efter 30 minuter för att se hur långt kakan gräddats.
7) Kyl kakan helt innan servering.
Tillagningstid: ca 45 minuter
Grader: 175-180 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/eggless-vanilla-sponge-cake-recipe-6189268.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!