Saftiga knådfria bullar Cookies and sweets

Ingredienser

INGREDIENSER:
Antal ca 20-24 bullar

Deg:

1 1/2 tsk torrjäst
1 1/2 dl strösocker
150 g normal saltat smör, kylskåpskallt*
5 dl mjölk
1/2 tsk kardemumma malen
2 tsk vaniljsocker
9 dl + 6-7 dl vetemjöl
Fyllning:

200 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
2 msk kanel, malen
Topping:

1 !/2 dl strösocker
1 dl vatten
pärlsocker att sikta över

Gör så här

INSTRUKTIONER:
I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg.
Tillsätt resterande 6-7 dl vetemjöl och blanda väl. Degen ska vara mjuk inte torr.
Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan.
Gör ett treslag och kavla plattan jämnt.
Skär i tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare.
Snurra varje remsa runt tummen. Vrid ett varv och snurra över en remsa till.
Lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta.
Under tiden koka upp strösocker och vatten till sockerlag. Ska ha en klibbig, honungsliknande konsistens.
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker.
Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.