3 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 - 3 dl blåbär
ca 1 msk socker till bären
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 22 x 32 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Sockra bären separat efter smak.
3. Bred ut hälften av smeten i formen och strö över hälften av blåbären. Bred ut resten av smeten och strö de resterande bären över.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna i formen innan du skär upp i rutor.
Ca 24 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng