5 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
ca 300 g blåbär,
färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 22 x 30 cm.
2. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver, tillsätt smöret och blanda till en smuldeg. Mät upp 3 dl av smuldegen och sätt åt sidan, den ska strös över kakan.
3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt till resterande smuldeg och rör ihop allt till en smet. Bred ut den i långpannan.
4. Strö blåbären jämnt över kakan, sockra ev och strö över den sparade smuldegen. Grädda längst ned i ugnen ca 30 minuter.
5. Låt svalna i formen innan du skär upp i rutor. Ät rutorna som de är eller med en klick vaniljsås.
25 - 30 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng