Placeholder

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

Ingredienser

5 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
ca 300 g blåbär,
färska eller frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 22 x 30 cm.

2. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver, tillsätt smöret och blanda till en smuldeg. Mät upp 3 dl av smuldegen och sätt åt sidan, den ska strös över kakan.

3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt till resterande smuldeg och rör ihop allt till en smet. Bred ut den i långpannan.

4. Strö blåbären jämnt över kakan, sockra ev och strö över den sparade smuldegen. Grädda längst ned i ugnen ca 30 minuter.

5. Låt svalna i formen innan du skär upp i rutor. Ät rutorna som de är eller med en klick vaniljsås.

25 - 30 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.