Placeholder

Saftiga banan- och morotsrutor

Ingredienser

2 övermogna bananer
2 morötter
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

Färskostglasyr:
1 dl crème fraîche
100 g Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, 30 x 40 cm.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.

3. Tillsätt smör, mosad banan och finrivna morötter. Slå i mjölken. Häll smeten i formen och grädda 30 - 35 minuter. Låt kakan svalna.

4. Rör ihop glasyren och bred den över kakan. Låt stelna något innan du skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.