2 övermogna bananer
2 morötter
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
Färskostglasyr:
1 dl crème fraîche
100 g Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, 30 x 40 cm.
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
3. Tillsätt smör, mosad banan och finrivna morötter. Slå i mjölken. Häll smeten i formen och grädda 30 - 35 minuter. Låt kakan svalna.
4. Rör ihop glasyren och bred den över kakan. Låt stelna något innan du skär upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng