Saftiga äppelpajs-cupcake med smörkräm

Ingredienser

Äpple Cupcakes:

7 dl mjöl
2,5 dl socker
1 dl ljusbrunt socker
2 tsk bakpulver
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
½ tsk riven muskot
3 ägg
2,5 dl vegetabilisk olja
1 dl kopp gräddfil
2 tsk vanilj
3 dl skalade och hackade gröna äpplen (1/4 tums kuber)

Fyllning:

2 gröna äpplen, skalade och skurna i kuber
1 msk osaltat smör
2 msk ljusbrunt socker
1 tsk citronsaft
¼ tsk kanel
1 tsk mjöl

Smörkräm:

2 stavar osaltat smör mjukat
1 dl ljustbrunt socker
9,5-14 dl florsocker
1 tsk vanilj extrakt
¼ tsk salt
0,5 dl mjölk

Du kommer att behöva cupcakes formar till receptet.

Gör så här

Detta är ett supergott recept på cupcakes som smakar lika ljuvligt som en nybakad äppelpaj, härligt smakrik kanel blandas med en len smörkräm som smakar gudomligt!

Detta recept är från bloggen Yummy Crumble och man hör ju på namnet att detta är en blogg värt att lägga på minnet!

Kathleen heter bloggaren som numera är bosatt i Dubai men hennes recept är fortfarande inspirerade av hennes hemland Amerika där cupcakes är hennes specialitet!

1) Förvärm ugnen till 175 grader och ställ fram dina cupcakes formar.

2) Vispa tillsammans mjöl, socker, brunt socker, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskotnöt. Lägg sedan åt sidan.

3) ta en annan skål och vispa ägg, olja, gräddfil och vanilj.

4) Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda ihop

5) Lägg till äpplen och häll sedan smeten till 2/3 i formarna

6) Grädda i ugnen 18-20 minuter.

7) Lägg åt sidan för att kyla.

Fyllning:

1) Släng ihop äpplen, citronsaft, brunt socker, kanel och mjöl i en skål.

2) Värm smöret i en stekpanna med högre kanter och koka sedan äpplena i smöret tills sockret har karamelliserats.

3) Lägg åt sidan för att svalna

Smörkräm:

1) Vispa smöret tills det blir lätt och fluffigt. Tillsätt brunt socker och kanel och vispa tills det är ordentligt mixat.

2) Tillsätt 7 dl florsocker.

3) Vispa sedan ner vaniljextrakt och grädde tills de är helt blandade.

4) Tillsätt sedan det återstående florsockret till önskad konsistens.

5) Vispa tills det blir fluffigt.

Lägg frostingen på varje muffin och toppa med kyld äppelpajfyllning. Dekorera med valfria dekorationer.

Tillagningstid: 45 minuter
Grader: 175 c

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.