Äpple Cupcakes:
7 dl mjöl
2,5 dl socker
1 dl ljusbrunt socker
2 tsk bakpulver
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
½ tsk riven muskot
3 ägg
2,5 dl vegetabilisk olja
1 dl kopp gräddfil
2 tsk vanilj
3 dl skalade och hackade gröna äpplen (1/4 tums kuber)
Fyllning:
2 gröna äpplen, skalade och skurna i kuber
1 msk osaltat smör
2 msk ljusbrunt socker
1 tsk citronsaft
¼ tsk kanel
1 tsk mjöl
Smörkräm:
2 stavar osaltat smör mjukat
1 dl ljustbrunt socker
9,5-14 dl florsocker
1 tsk vanilj extrakt
¼ tsk salt
0,5 dl mjölk
Du kommer att behöva cupcakes formar till receptet.
Detta är ett supergott recept på cupcakes som smakar lika ljuvligt som en nybakad äppelpaj, härligt smakrik kanel blandas med en len smörkräm som smakar gudomligt!
Detta recept är från bloggen Yummy Crumble och man hör ju på namnet att detta är en blogg värt att lägga på minnet!
Kathleen heter bloggaren som numera är bosatt i Dubai men hennes recept är fortfarande inspirerade av hennes hemland Amerika där cupcakes är hennes specialitet!
1) Förvärm ugnen till 175 grader och ställ fram dina cupcakes formar.
2) Vispa tillsammans mjöl, socker, brunt socker, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskotnöt. Lägg sedan åt sidan.
3) ta en annan skål och vispa ägg, olja, gräddfil och vanilj.
4) Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda ihop
5) Lägg till äpplen och häll sedan smeten till 2/3 i formarna
6) Grädda i ugnen 18-20 minuter.
7) Lägg åt sidan för att kyla.
Fyllning:
1) Släng ihop äpplen, citronsaft, brunt socker, kanel och mjöl i en skål.
2) Värm smöret i en stekpanna med högre kanter och koka sedan äpplena i smöret tills sockret har karamelliserats.
3) Lägg åt sidan för att svalna
Smörkräm:
1) Vispa smöret tills det blir lätt och fluffigt. Tillsätt brunt socker och kanel och vispa tills det är ordentligt mixat.
2) Tillsätt 7 dl florsocker.
3) Vispa sedan ner vaniljextrakt och grädde tills de är helt blandade.
4) Tillsätt sedan det återstående florsockret till önskad konsistens.
5) Vispa tills det blir fluffigt.
Lägg frostingen på varje muffin och toppa med kyld äppelpajfyllning. Dekorera med valfria dekorationer.
Tillagningstid: 45 minuter
Grader: 175 c
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…