225 g smör
5 dl socker
4 små ägg
4,5 dl vetemjöl
2 sk vaniljsocker
3 äpplen
kardemumma + pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 30 x 25 cm.
2. Smält smöret, låt det svalna något och rör ned socker och ägg till en jämn smet. Sikta ned vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll smeten i formen.
3. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Tryck ned dem i ett fint mönster i smeten och strö över kardemumma och pärlsocker.
4. Ställ in kakan i mitten av ugnen, eller strax under, och grädda 30 - 45 minuter tills kakan stannat och fått fin färg.
5. Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng