225 g smör
5 dl socker
4 små ägg
4,5 dl vetemjöl
2 sk vaniljsocker
3 äpplen
kardemumma + pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 30 x 25 cm.
2. Smält smöret, låt det svalna något och rör ned socker och ägg till en jämn smet. Sikta ned vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll smeten i formen.
3. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Tryck ned dem i ett fint mönster i smeten och strö över kardemumma och pärlsocker.
4. Ställ in kakan i mitten av ugnen, eller strax under, och grädda 30 - 45 minuter tills kakan stannat och fått fin färg.
5. Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…