Placeholder

Saftiga äppel- och kardemummarutor

Ingredienser

225 g smör
5 dl socker
4 små ägg
4,5 dl vetemjöl
2 sk vaniljsocker
3 äpplen
kardemumma + pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 30 x 25 cm.

2. Smält smöret, låt det svalna något och rör ned socker och ägg till en jämn smet. Sikta ned vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop. Häll smeten i formen.

3. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Tryck ned dem i ett fint mönster i smeten och strö över kardemumma och pärlsocker.

4. Ställ in kakan i mitten av ugnen, eller strax under, och grädda 30 - 45 minuter tills kakan stannat och fått fin färg.

5. Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.