300 g rumsvarmt smör
6 dl socker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
rivet skal av 2 apelsiner
2 dl gräddfil
Glasyr:
5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
75 g syltade apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Vispa ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten.
3. Rör ned apelsinskal och gräddfil. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Sikta florsocker och blanda med apelsinsaften. Bred ut glasyren över kakan, strö över syltade apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär upp i rutor.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…