4-6 portioner
Pajskal
4-6 portioner
Pajskal
125 gram margarin eller smör
1 ägg eller 3 msk kallt vatten
3 dl dinkelmjöl
1 msk psylliumfrö
1. Blanda samman margarin, ägg eller vatten, dinkelmjöl och psylliumfrö i en bunke. Antingen i matberedare eller för hand.
2. Tryck ut i en pajform som är ca 27 cm i diameter.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Ställ in pajformen i kylskåpet i ca 15 min.
5. Ta ut pajformen och nagga pajbotten med en gaffel.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 min.
7. Ta ut pajformen och låt det svalna medan du gör fyllningen.
Fyllning
3 laxfiléer (125 gram styck)
8 körsbärstomater
70 gram purjolök
230 gram tinad broccoli
3 dl grädde
3 dl riven ost
3 ägg
Salt och svartpeppar
1. Vispa samman ägg, grädde, salt, svartpeppar och riven ost.
2. Skär laxfiléerna i ca 2x2 cm stora bitar och blanda ner i äggstanningen.
3. Skär skörsbärstomaterna på mitten.
4. Skär purjolöken i strimlor.
5. Skär broccolin efter behov och smak. Större bitar skär jag bara en gång på mitten.
6. Blanda ner allt i äggstanningen tillsammans med laxen.
7. Häll över allt i pajformen.
8. Sänk ugnen till 200°.
9. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35 min.
När den är klar så låt den gärna svalna i 10 minuter. Smaklig måltid!
(Går att byta ut till laktosfria produkter utan problem. Pajskalet går att variera efter smak, detta pajskal hjälper hålla magen och tarmar i form).
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…