Saffransskorpor

Ingredienser

120 g Smör
120 g Socker
300 g Vetemjöl
60 g Ägg
2,5 g Bakpulver
15 g Vaniljsocker
1,5 g Hjorthornsalt
1 påse Saffran
50 g Hackad mörk choklad
50 g Rostade hasselnötter

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en deg.
Dela degen i tre bitar.
Rulla ut degen till plåtens längd.
Baka på 200 grader i ca 20 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Skär ca 1 cm skivor och lägg upp på plåt och torka i 160 grader ca 20 minuter.

Av: Håkan Johansson

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.