Saffransscones med Het lingonsylt

Ingredienser

ca 6-8 stycken

Scones
6 dl vetemjöl
0,5 g saffran
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk (valfri)
100 g smör
2 krm salt

Het lingonsylt
1 1/4 liter lingon
6 dl socker
1-2 cm finhackad röd chili
1,5 dl vatten

Gör så här

Scones
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke.
3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet.
4. Klicka ner lagom mängd smet i muffinsformar eller klicka ut bollar direkt på en bakplåtsklädd form.
5. Grädda i ca 15 minuter – tills dina scones fått yta och fin färg.

Het lingonsylt
1. Rensa och skölj bären.
2. Finhacka röd chili.
3. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp i ca 15 minuter.
4. Skumma av sylten (dra med en sked längs kastrullens för att fånga upp skummet som bildas) vilket brukar ta en liten stund.
5. Låt svalna innan du häller upp sylten i glasburkar.
Förvara svalt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.