6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert saffran
3 dl vatten
Glasyr:
200 g smör
8 - 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä ugnens långpanna med bakplåtspapper, eller smörj och bröa.
2. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Tillsätt saffran och vatten och rör tills du har en klimpfri smet. Häll i formen och grädda ca 20 - 35 minuter.
3. Smält smöret till glasyren, tillsätt alla övriga ingredienser och vispa glasyren slät. Låt svalna något.
4. Bred glasyren över kakan när kakan svalnat helt. Strö över kokosflingor och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…