Placeholder

Saffransrutor

Ingredienser

6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 g smör
8 - 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä ugnens långpanna med bakplåtspapper, eller smörj och bröa.

2. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Tillsätt saffran och vatten och rör tills du har en klimpfri smet. Häll i formen och grädda ca 20 - 35 minuter.

3. Smält smöret till glasyren, tillsätt alla övriga ingredienser och vispa glasyren slät. Låt svalna något.

4. Bred glasyren över kakan när kakan svalnat helt. Strö över kokosflingor och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.