Placeholder

Saffranspaj med hallon och marängtäcke

Ingredienser

Botten:
100 g smör
2 dl mjöl
1 dl florsocker
1 pkt saffran
1 äggula

Fyllning:
ca 300 g hallon
1 msk potatismjöl

Topping:
2 äggvitor
1 dl florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, florsocker och saffran. Skiva ned smöret och tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg.

3. Låt vila i kylen 15 minuter, tryck sedan ut den i en smord pajform. Häll över hallon och strö över potatismjöl.

4. Baka mitt i ugnen 20 minuter och låt kakan svalna.

5. Vispa äggvitor och florsocker till en maräng. Spritsa eller bred ut marängen ovanpå hallonfyllningen. Bränn av med brännare eller höj ugnen till högsta temperatur på grillvärme.

6. Ställ in pajen högst upp med luckan öppen tills marängen fått litet färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.