Placeholder

Saffranskärleksmums med apelsinglasyr

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
1 påse saffran, 0,5 g
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1 dl mjölk

Glasyr:
50 g smält smör
1 msk vaniljsocker
ca 4,5 dl florsocker
2 - 3 msk pressad apelsinsaft

Garnering:
kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver och rör ned det i äggblandningen ihop med smör och mjölk.

3. Vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.

4. Låt den kallna i formen.

5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar. Bred glasyren över kakan och strö över kokos.

6. Låt glasyren stelna innan du skär upp den i rutor med en vass kniv.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.