3 ägg
2,5 dl socker
1 påse saffran, 0,5 g
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1 dl mjölk
Glasyr:
50 g smält smör
1 msk vaniljsocker
ca 4,5 dl florsocker
2 - 3 msk pressad apelsinsaft
Garnering:
kokosflingor
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver och rör ned det i äggblandningen ihop med smör och mjölk.
3. Vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Låt den kallna i formen.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar. Bred glasyren över kakan och strö över kokos.
6. Låt glasyren stelna innan du skär upp den i rutor med en vass kniv.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…