150 g smör
3 dl socker
1 nypa salt
1 pkt saffran, 0,5 g
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 22 x 28 cm, eller en rund springform, ca 23 cm.
3. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda kakan mitt i ugnen 18 - 22 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i bitar.
4. Servera gärna med vispgrädde och bär.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng