200 g smör
0,5 liter mjölk
50 g jäst
2 paket saffran
1 uppvispat ägg
0,5 tsk salt
3 dl socker
1 dl mald mandel
(1,5 dl russin)
2 liter mjöl
(kardemumma)
1. Smält smöret och blanda med mjölk till ca 40 grader (vid torrjäst)
2. Blanda alla övriga ingredienser
3. Häll i degspadet och knåda i maskin tills degen släpper bunken
4. Jäs i ca 30 minuter
5. Baka ut till önskat format
6. Låt jäsa minst 30 minuter
7. Pensla med uppvispat ägg
8. Grädda bullar ca 7 minuter i 225 grader, längder ca 15 minuter
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…