Placeholder

Rulltårta på mitt sätt

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
litet mandelspån

Fyllning:
200 g hallon
2 - 3 msk marsánpulver
2 dl grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.

3. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbottnen upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbottnen.

4. Lägg hallonen i 1/5 dl vatten och låt koka tills de blir mjuka, tillsätt sedan marsánpulver och rör om. Det ska bli en tjock smet.

5. Vispa grädden med litet socker. Sedan är det bara att smeta ut fyllningen, först med de rårörda hallonen och sedan med grädden. Rulla ihop.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr