Kaka:
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Hallonfluff:
1,5 dl vispgrädde
150 g Philadelphiaost
0,5 - 1 dl florsocker
ca 1 - 2 dl hallon, frysta eller
färska, men inte frysta och
tinade för då blir det för blött
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ned potatismjöl och bakpulver och rör om ordentligt. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
3. Ta ut rulltårtan, strö litet socker ovanpå, täck med ett bakpapper och använd ännu ett galler eller en plåt för att vända tårtan.
4. Dra av papperet och låt svalna under bakduk medan du gör fyllningen.
5. Vispa grädde och 0,5 dl florsocker hårt, men inte till smör. Lägg i osten och vispa smeten till ett jänt fluff.
6. Krossa hallonen lätt om du använder frysta. Rör ned dem och smaka av, öka mängden florsocker om det behövs.
7. Bred ut fluffet på nästan hela rulltårtan och rulla sedan ihop den, ganska hårt för annars blir den väldigt platt. Se till att skarven hamnar nedåt på fatet.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…