3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
1 påse marsánpulver
2 dl mjölk
1 dl grädde
0,5 tsk vaniljpulver
ca 2 dl hallonsylt, rumstempererad
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Sikta sedan i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och rör om till en klimpfri smet.
3. Klä en långpanna med bakplåtspapper, bred ut smeten och grädda ca 5 - 7 minuter.
4. Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp rulltårtan på papperet. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från rulltårtans botten. Sitter det fast, pröva att pensla papperet med litet vatten eller lägg över en fuktig handduk.
5. Eftersom denna rulltårta ska fyllas med vaniljkräm behöver den svalna men inte bli helt kall innan fyllningen breds på. Detta görs enklast genom att du när du lossat bakplåtspapperet lägger en ren kökshandduk ovanpå rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan med handduken.
6. Fyllning:
Blanda ned marsánpulvret i mjölken och grädden. Tillsätt vaniljpulvret. Vispa tills vaniljkrämen tjocknat och blivit fluffig. Låt stå kallt.
7. Rulla ut rulltårtan försiktigt och bred på ett lager hallonsylt. Ta sedan vaniljkrämen och bred försiktigt ett lager ovanpå sylten. Rulla ihop hårt med hjälp av bakplåtspapperet. Vira papperet runt tårtan och låt den vila så i kylskåpet.
8. Skär upp rulltårtan i ca 2 cm tjocka skivor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…