Placeholder

Rulltårta med färska hallon

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
5 dl färska hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspapperet och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.

3. Ta ut kakan, strö litet socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra loss bakplåtspapperet som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.

4. Vispa grädden, blanda med hallon och bred det över kakan. Rulla ihop från långsidan, svep in i smörpapper och lägg i kylen med skarven nedåt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.