Ingredienser till 4 portioner.
ca 1 hekto kålrot
2 palsternackor
2 stora morötter
2 stora potatisar
1 matsked smör
1 stor lök
salt, svartpeppar och lite chilikrydda
1/2 deciliter hackad persilja
1 liter grönsaksbuljog
1 deciliter grädde
Eventuellt 200 gram rensade räkor
Hetta upp en gryta med smöret i. Hacka löken
och fräs den lite. Riv alla rotfrukterna på den
grova sidan av rivjärnet. Häll på buljongen och
resten av ingredienserna, utom persiljan
och låt allt sjuda i 20 minuter.
Den som vill ha en slät soppa kör den i mixern en stund.
Blanda ner persiljan
och rör om. Serveras gärna med en bit bröd och ost.
Den som inte vill ha en rent vegetarisk soppa kan som sagt
använda fiskbuljong och lägga i 50 gram rensade
räkor ovan på soppan när den serveras, det blir gott.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk