250 gram russin
1 dl whisky (ej rökig om du inte gillar rökiga russin) ex. irländsk Bushmills
eller
1 dl rom
socker efter behov och smak
ett uns vaniljsocker
Lägg russinen i en skål eller glasburk och häll över whiskyn/romen.
Alkoholen ska knappt täcka russinen.
Smaka ev av med valfritt socker och vaniljsocker.
Låt stå ett dygn eller över natten i kylen att marinera.
De marinerade russinen håller sig flera veckor i kylen
Hemma det låter gott,måste prova.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…