400 g benfritt fläskkött
4 gula lökar
200 g färska champinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm oregano
1 krm svart- eller vitpeppar
3 msk tomatpuré
2 krossade vitlöksklyftor
2 dl buljong eller vitt vin
1. Putsa köttet och skär det i tärningar. Skala och skiva löken, ansa och skiva champinjonerna. Bryn först köttet i litet smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta eller tjockbottnad kastrull.
2. Fräs lök och champinjoner var för sig i stekpannan och lägg över dem i grytan. Strö över kryddorna och tillsätt tomatpuré och vitlök.
3. Vispa ur stekpannan med buljong eller vin och häll det hett över kött och övriga ingredienser i grytan. Låt det hela sjuda upp och sedan eftersteka på svag värme ca 35 minuter eller tills köttet är genomstekt och mört. Stektiden beror litet på hur stora tärningar du skurit köttet i Pröva med en sticka om köttet är mört
4. Strö över litet oregano och servera gärna med pasta eller ris. Bjud också en grönsallad till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…