400 g benfritt fläskkött
4 gula lökar
200 g färska champinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm oregano
1 krm svart- eller vitpeppar
3 msk tomatpuré
2 krossade vitlöksklyftor
2 dl buljong eller vitt vin
1. Putsa köttet och skär det i tärningar. Skala och skiva löken, ansa och skiva champinjonerna. Bryn först köttet i litet smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta eller tjockbottnad kastrull.
2. Fräs lök och champinjoner var för sig i stekpannan och lägg över dem i grytan. Strö över kryddorna och tillsätt tomatpuré och vitlök.
3. Vispa ur stekpannan med buljong eller vin och häll det hett över kött och övriga ingredienser i grytan. Låt det hela sjuda upp och sedan eftersteka på svag värme ca 35 minuter eller tills köttet är genomstekt och mört. Stektiden beror litet på hur stora tärningar du skurit köttet i Pröva med en sticka om köttet är mört
4. Strö över litet oregano och servera gärna med pasta eller ris. Bjud också en grönsallad till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng