Rök ditt bacon i klotgrillen

Ingredienser

500 gr saltat sidfläsk
rökspån gärna äpple eller al

Gör så här

Låt fläsksidan torka i kylen i 12 timmar. Röken fastnar inte på en blöt yta
En liten rök som räcker bra till för hemmabruk inköpt på Extreme Food i Göteborg.
Jag tänder röken på kvällen och tar in det rökta på morgonen

1. Fyll på spån och se till att röklådans spiral inte är täckt
2. Öppna grillens bottenventil helt och ventilen på locket till en liten springa
3. Tänd på spånen med ett värmeljus och du har en bränntid på ca 8 timmar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.