5 PORTIONER
4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
2,5 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg
FYLLNING
500 g morot
500 g rödbeta
1 gul lök
1 msk olja
0.5 dl finhackad färsk timjan
200 g chèvre
3 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 tsk kajennpeppar
Förberedlser: 4 dl kokt kall quinoa
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.
2. Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.
3. Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.
4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…