Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Ingredienser

5 PORTIONER
4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
2,5 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg

FYLLNING
500 g morot
500 g rödbeta
1 gul lök
1 msk olja
0.5 dl finhackad färsk timjan
200 g chèvre
3 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 tsk kajennpeppar

Gör så här

Förberedlser: 4 dl kokt kall quinoa

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.

2. Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.

3. Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.

4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.