2 gula lökar
2 msk olja
3 dl långkornigt ris
6 dl köttbuljong
ca 70 g tomatpuré
1 röd paprika
1 grön paprika
finhackad persilja
1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med tills det är genomskinligt. Rör i kastrullen hela tiden.
2. Tillsätt buljongen och låt det hela koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
3. Ansa och skär paprikorna i strimlor och tillsätt den och tomatpurén till riset. Låt blandningen koka under lock tills all vätska koka in.
4. Lägg upp risotton på serveringsfat och strö över rikligt med persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng