Placeholder

Röd risotto med paprika

Ingredienser

2 gula lökar
2 msk olja
3 dl långkornigt ris
6 dl köttbuljong
ca 70 g tomatpuré
1 röd paprika
1 grön paprika
finhackad persilja

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med tills det är genomskinligt. Rör i kastrullen hela tiden.

2. Tillsätt buljongen och låt det hela koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock på svag värme ca 15 minuter.

3. Ansa och skär paprikorna i strimlor och tillsätt den och tomatpurén till riset. Låt blandningen koka under lock tills all vätska koka in.

4. Lägg upp risotton på serveringsfat och strö över rikligt med persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr