Placeholder

Rislåda med kassler, tomat och ost

Ingredienser

6 dl kokt ris
1 skivad morot
1 purjolök
150 g kassler
200 g krossade tomater
2 ägg
2,5 dl mjölk
salt peppar
50 g riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.

2. Koka morot och strimlad purjolök några minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet. Tärna köttet.

3. Varva ris, kött, grönsaker och tomatkross i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg och mjölk med litet salt och peppar och slå det i formen.

4. Strö osten över och grädda 20 - 30 minuter tills osten smält, fått litet färg och lådan har stannat.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.