Rimbobullar

Ingredienser

Deg:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin/smör
3 msk socker
Ca 6 dl vetemjöl
0,5 msk kardemumma

Fyllning:
75 g margarin/smör
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här

Tid: ca 3 timmar varav 2 timmar jäsning och 5-8 min i ugnen.

Ugn: 250*C 5-8 min

1: Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.

2: Tillsätt matfettet (delat i mindre bitar) sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.

3: Kavla ut den till en stor fyrkant (ca 40X40), på en mjölad arbetsbänk.

4: Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred ut jämnt över degen. Rulla sedan ihop degen och nyp till i skarven.

5: Skär i ca 20-25 bitar, lägg med sidan upp i formarna och tryck till på kanterna.

6: Låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar i rumstemperatur.

7: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5-8 min till de har en ljusbrun yta.

8: Låt bullarna kallna utan bakduk på galler. Glasera sedan bullarna med florsockerglasyr/ alternativt bara pudra med florsocker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.