Deg:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin/smör
3 msk socker
Ca 6 dl vetemjöl
0,5 msk kardemumma
Fyllning:
75 g margarin/smör
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
Ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Tid: ca 3 timmar varav 2 timmar jäsning och 5-8 min i ugnen.
Ugn: 250*C 5-8 min
1: Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
2: Tillsätt matfettet (delat i mindre bitar) sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
3: Kavla ut den till en stor fyrkant (ca 40X40), på en mjölad arbetsbänk.
4: Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred ut jämnt över degen. Rulla sedan ihop degen och nyp till i skarven.
5: Skär i ca 20-25 bitar, lägg med sidan upp i formarna och tryck till på kanterna.
6: Låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar i rumstemperatur.
7: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5-8 min till de har en ljusbrun yta.
8: Låt bullarna kallna utan bakduk på galler. Glasera sedan bullarna med florsockerglasyr/ alternativt bara pudra med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng