2 vitlöksklyftor
1 grön chili
2 dl ris
2 msk grönsaksbuljong
5 dl vatten
400g kidneybönor
2 tomater
1 paprika
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt & peppar
1 lime
färsk koriander
1 avokado
rapsolja, till stekning
Kan serveras med stekt korv, halloumi eller tofu.
1. Stek pressad vitlök och finhackad chili i en oljad stekpanna några minuter.
2. Addera ris, vatten, grönsaksbuljong, kidneybönor, hackade tomater, hackad paprika, paprikapulver och spiskummin.
3. Rör om, koka upp och låt sedan sjuda 30 minuter under lock utan att röra.
4. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
5. Toppa med koriander och avokado.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…