1 Servering
4,5 cl gin
2,2 cl färskpressad citronsaft
1,5 cl rabarber sirap
Kyld champagne eller cava
Rabarber sirap
350 g hackad rabarber
1 vaniljstång
2,5 dl vatten
2,5 dl rörsocker
1/4 tsk apelsinblomsvatten
Rabarber sirap
Blanda rabarber, vaniljstång, vatten och rörsocker i en kastrull.
Koka till medium värme och rör om, sänk värmen och sätt på locket.
Låt svalna i ca 5 minuter och ta sedan bort kastrullen från värmen.
Tillsätt apelsinblomsvatten och rör om.
Låt sedan svalna till rumstemperatur.
Förvara i kylskåpet över natten och sila sedan med en nötmjölkpåse.
Förvara den sirapen i kylskåp.
Sirapen kan användas till bla kompott.
Blanda i allt utom champagnen i en cocktail shaker fylld med is och skaka hårt i några sekunder.
Häll i ditt champagneglas och toppa med kyld champagne eller cava och garnera med tunna band av rabarber.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…