Rhubarb 75

Ingredienser

1 Servering

4,5 cl gin
2,2 cl färskpressad citronsaft
1,5 cl rabarber sirap
Kyld champagne eller cava

Rabarber sirap
350 g hackad rabarber
1 vaniljstång
2,5 dl vatten
2,5 dl rörsocker
1/4 tsk apelsinblomsvatten

Gör så här

Rabarber sirap
Blanda rabarber, vaniljstång, vatten och rörsocker i en kastrull.
Koka till medium värme och rör om, sänk värmen och sätt på locket.
Låt svalna i ca 5 minuter och ta sedan bort kastrullen från värmen.
Tillsätt apelsinblomsvatten och rör om.
Låt sedan svalna till rumstemperatur.
Förvara i kylskåpet över natten och sila sedan med en nötmjölkpåse.
Förvara den sirapen i kylskåp.
Sirapen kan användas till bla kompott.

Blanda i allt utom champagnen i en cocktail shaker fylld med is och skaka hårt i några sekunder.
Häll i ditt champagneglas och toppa med kyld champagne eller cava och garnera med tunna band av rabarber.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.