Tårtbotten:
160g färska urkärnade dadlar (färska dadlar kan bytas ut med olika torkade frukter)
200g mandel (saltade)
1-2 msk vatten
Fyllning:
300g Cachenötter (blottlägga över natten) eller mins i 4 timmar
75ml kokosolja
2dl citronjuice från färska citron
1mts vanilj ekstrakt
1tsk agavesirap
300g frysta jordgubbar eller färska
Tårtbotten:
Kör dadlar och mandel i matberedaren. Tillsätt inte allt vatten på en gång, då du kanske inte behöver allt. Knåda ut den i form med avtagbara kanter. (springform, 20 cm)
Fyllning:
Kör i matberedaren alla ingredienser förutom jordgubbar. (Tjock jämn smet) Ta hälften av smeten och bred ut den över botten i kakformen. Tillsett de frysta jordgubbar i resterande fyllningen i matberedaren och kör allt till jämn smet. Bred jordglobs smet över och in i frysen i ca 3 timmar.
Toppning: Naturella nötter eller färska bär
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng