2 st gula lökar
4 klyftor vitlök
2 st paprikor
1 st zucchini
2 st aubergine
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 knippe färsk basilika
tabasco
salt & peppar
olja
Receptet är för 4 personer.
1. Värm ugnen till 200°. Skär zucchini och aubergine i bitar. Ringla olivolja över och baka mitt i ugnen tills grönsakerna får färg, ca 20-30 min.
2. Hacka löken i tärningar, finhacka vitlöksklyftorna och hacka paprika i klyftor.
3. Hetta upp olivolja och stek löken glansig, tillsätt vitlöken och stek lite till. Vänd i timjan och paprikaklyftorna, stek lite till. Vänd i krossade tomater, salt, peppar, tomatpuré, tabasco, blanda och låt tomatsåsen sjuda under lock i ca 15 min.
4. Vänd i ugnsrostad zucchini, aubergine och grovhackad basilika. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 min.
5. Ringla lite olivolja över rattatouillen.
Tillbehör: Servera gärna med en bit bröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…