Ratatouille med bröd.

Ingredienser

2 st gula lökar
4 klyftor vitlök
2 st paprikor
1 st zucchini
2 st aubergine
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 knippe färsk basilika
tabasco
salt & peppar
olja

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Värm ugnen till 200°. Skär zucchini och aubergine i bitar. Ringla olivolja över och baka mitt i ugnen tills grönsakerna får färg, ca 20-30 min.

2. Hacka löken i tärningar, finhacka vitlöksklyftorna och hacka paprika i klyftor.

3. Hetta upp olivolja och stek löken glansig, tillsätt vitlöken och stek lite till. Vänd i timjan och paprikaklyftorna, stek lite till. Vänd i krossade tomater, salt, peppar, tomatpuré, tabasco, blanda och låt tomatsåsen sjuda under lock i ca 15 min.

4. Vänd i ugnsrostad zucchini, aubergine och grovhackad basilika. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 min.

5. Ringla lite olivolja över rattatouillen.

Tillbehör: Servera gärna med en bit bröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.