300 g digestivekex
150 g smör
250 g hallon (mängden kan halveras)
2 - 3 dl socker
400 g sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
skal av 5 limefrukter
1 dl limesaft
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen i matberedare. Smält fmöret och tillsätt det till kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda 10 minuter och låt svalna.
3. Mosa hallonen och tillsätt socker efter smak. Blanda kondenserad mjölk, äggulor, limeskal och -saft. Låt smeten stå ca 30 minuter för att dra åt sig smak. Sila blandningen för att få bort limeskalet.
4. Bred hallonpurén över kexbotten och häll försiktigt över limefyllningen. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar.
5. Dekorera pajen med lime och grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng