Placeholder

Raspberry Key Lime Pie

Ingredienser

300 g digestivekex
150 g smör
250 g hallon (mängden kan halveras)
2 - 3 dl socker
400 g sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
skal av 5 limefrukter
1 dl limesaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen i matberedare. Smält fmöret och tillsätt det till kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda 10 minuter och låt svalna.

3. Mosa hallonen och tillsätt socker efter smak. Blanda kondenserad mjölk, äggulor, limeskal och -saft. Låt smeten stå ca 30 minuter för att dra åt sig smak. Sila blandningen för att få bort limeskalet.

4. Bred hallonpurén över kexbotten och häll försiktigt över limefyllningen. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar.

5. Dekorera pajen med lime och grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.