4 portioner
2 gula lökar, finhackade
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk mald spiskummin
1 msk paprikapulver
0,5 tsk chiliflakes
2 tsk torkade korianderblad
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk strösocker
400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
6 ägg
150 g riven cheddarost
Vetetortillas
7 dl vetemjöl + till utbakning
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör, rumsvarmt
3 dl vatten
1 Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor.
2 Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.
3 Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept.
Vetetortillas:
1 Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg.
2 Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.
https://www.coop.se/recept/lotta-lundgren-huevos-rancheros/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…