Ranch-dressing med bacon och grönsaker

Ingredienser

6p

Ranch-kryddmix (örtagårdskrydda)
2 tsk mald svartpeppar
1,75 dl torkad persilja
5 msk vitlökspulver
5 msk lökpulver
2 msk salt
1 msk torkad dill
Ranch-dressing
2 msk örtagårdskrydda
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
½ tsk citronjuice

Snacks
450 g bacon
4 (160 g) stjälkselleri
1 (150 g) röd paprika
1 (120 g) gul paprika
12 (200 g) cocktailtomater

Gör så här

Ranch-kryddmix
Blanda ihop alla kryddor. Förvara i en burk
.
Ranch-dressing
Blanda kryddmixen med majonnäs, grädde, crème fraiche och citronjuice. Ställ in i kylen i minst en timme innan servering. Om du vill göra dressingen lite tunnare tillsätter du vatten eller mer grädde.

Snacks
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg ut baconskivorna på plåten.
Stek baconet i ugnen i 18–22 minuter tills det har blivit så knaprigt som du önskar.

Skär selleristjälkarna och paprikorna i stavar och lägg upp allt snyggt på en stor skärbräda eller ett uppläggningsfat. Börja dippa!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.