Måtten till stuvningen är lite svårt att säga exakt – stuvningen ska bli mer krämig än lös.
Det här behöver du till en form :
8 hård kokta ägg
6-8 rostskivor
olivolja
Till räkstuvningen :
2 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk ( eller grädde)
1 tsk salt + lite peppar
6 msk hackad dill
500 gram räkor ( oskalade )
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Finhacka äggen, skala räkorna, och skär brödet i 1 cm- stora bitar.
Fräs mjöl och smör i en stekpanna, tillsätt vätskan och rör tills en slät smet.
Låt sjuda i cirka 5 minuter, smaka av med dill, salt och peppar och allra sist vänd ner räkorna och ta bort från plattan.
Smörj formen med smör och fördela äggen salta lite lätt , bred över stuvningen och toppa med brödbitarna och ringla över rikligt med olivolja. Skjutsa in i ugnen och låt stå tills brödet fått fin gyllene färg.
Serveras genast med sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng