Räkfyllning till paj

Ingredienser

1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten

5 cm purjolök (ca 1/2 dl färdighackad)
dill efter smak

400 g turkisk yoghurt
300 g philadelphiaost
1/2 tsk salt
1 tsk honung eller agavesirap
200 g skalade räkor

Gör så här

Använd valfritt recept till pajdeg. Förgrädda pajskalet och låt svalna helt.

Blanda gelatin med vatten, låt svälla och värm försiktigt i mikron tills det blir flytande (får ej koka!).

Hacka purjolöken och dillen.

Blanda yoghurt, ost, salt och honung med elvisp i en bunke. Häll i gelatinet under vispning (det kan bli klumpar annars). Häll i purjolök, dill och räkor och blanda med en slickepott.

Häll räkfyllningen i det förgräddade och avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl minst 4 timmar så gelatinet stelnar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.