1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten
5 cm purjolök (ca 1/2 dl färdighackad)
dill efter smak
400 g turkisk yoghurt
300 g philadelphiaost
1/2 tsk salt
1 tsk honung eller agavesirap
200 g skalade räkor
Använd valfritt recept till pajdeg. Förgrädda pajskalet och låt svalna helt.
Blanda gelatin med vatten, låt svälla och värm försiktigt i mikron tills det blir flytande (får ej koka!).
Hacka purjolöken och dillen.
Blanda yoghurt, ost, salt och honung med elvisp i en bunke. Häll i gelatinet under vispning (det kan bli klumpar annars). Häll i purjolök, dill och räkor och blanda med en slickepott.
Häll räkfyllningen i det förgräddade och avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl minst 4 timmar så gelatinet stelnar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng